Braderij : Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juni vindt de jaarlijkse braderij plaats in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. De handelaars die gevestigd zijn aan het ‘Rondpunt Fabiola’ in de Mechelsesteenweg en Liersesteenweg willen op die dagen graag ook braderij houden in hun handelsvestigingen. Het schepencollege gaat hiermee akkoord.

Verkoop tekentafels
In de gemeentelijke academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten staan een aantal oude tekentafels die niet meer gebruikt worden en bijgevolg onnodig atelierruimte in beslag nemen. Door een gebrek aan bergruimte is het niet mogelijk om de tekentafels tijdelijk te stockeren. Het schepencollege beslist dan ook om de tekentafels te verkopen. De niet verkochte tekentafels zullen achteraf door de Kringwinkel opgehaald worden zodat er meer ruimte vrijkomt in de ateliers.

Project Profo
Het gemeentebestuur gaat een engagement aan met Profo. Dit is een vzw die jongeren uit deeltijdse leersystemen die moeilijk hun weg vinden in de samenleving, wil ondersteunen in het verwerven en versterken van hun competenties. Het doel hierbij is om hen als persoon sterker te maken en volwaardig te laten deelnemen aan de samenleving.

Het project in Heist-op-den-Berg focust op jongeren die er niet in slagen om een gepaste tewerkstelling te vinden of die vinden dat de aangeboden job net iets te veel van hen vergt. Onder begeleiding van Profo vzw zullen de jongeren ingezet worden op de gemeentelijke technische dienst (gebouwenbeheer, wegenbouw, groenonderhoud, tuin- en parkaanleg, …). Via dit brugproject hoopt Profo de jongeren achteraf te kunnen inschakelen in het gewone arbeidscircuit.

Bouw zelf een bijenhotel
Op dinsdag 10 juni om 20 uur organiseert het gemeentebestuur een voordracht over de ecologie van wilde bijen en een workshop rond het maken van een bijenhotel. Deze activiteit vindt plaats in zaal 4 van CC Zwaneberg. Meer weten?

Belastingsbrief tumbZitdagen belastingaangifte
Voor hulp bij het invullen van je belastingbrief aanslagjaar 2014, inkomstenjaar 2013, kunnen alle inwoners van groot-Heist terecht op het kantoor van de Controle der Directe Belastingen. Meer weten?

Heropening zwembad
Op 27 mei besliste het schepencollege dat het zwembad in Itegem heropend zal worden nadat het dak gestabiliseerd is en de technische installaties hersteld zijn. Meer weten?